Campionii promovați de K Cluj, Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor, medaliați la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj

Gimnastul român Marian Drăgulescu (36 ani), sportiv promovat de K Cluj, a câștigat două medalii la Campionatenele Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca, competiție care a avut loc în perioada 19-23 aprilie în Sala Polivalentă, medalia de aur la proba de sol și argintul la sărituri.

Drăgulescu a primit nota 14.500 din partea juriului pentru exercițiul său de la sol, fiind aplaudat la scenă deschisă de toată sală, iar medalia de argint i-a revenit rusului Dmitrii Lankin, cu 14.466 puncte, în timp ce bronzul a fost adjudecat de israelianul Alexander Shatilov, cu 14.400 puncte.

„Cea mai mare dorință a mea de a cânta imnul la acest campionat european s-a împlinit. E cea mai valoroasă medalie a mea, obținută acasă, în fața a 7000 de români. E a 10-a medalie de aur la europene. A fost super, m-am simțit extraordinar, m-am simțit bine, am avut o zi bună la fel ca în calificări. Normal, am avut emoții, mă gândeam că aceasta va fi într-adevăr cea mai importantă medalie a mea și speram atât de mult să o câștig aici la mine acasă.

Atâta timp cât sunt sănătos, găsesc plăcerea de a face gimnastică și voi avea motivația necesară voi continua să practic acest sport. Sănătate, plăcere și motivație. O iau și eu step by step.

Am avut ceva probleme cu spatele și de asta nu am făcut “săritura Drăgulescu”. Am ales ca și strategie să merg mai mult pe execuție și să le fac cât mai corect. Nu mă gândesc la ce urmează, mă gândesc la ce am de făcut și încerc să fac totul cât mai bine. Sunt foarte fericit pentru ce a ieșit astăzi, sper să mă simt bine și mâine. Voi încerca să lupt pentru medalii. A fost o finală puternică la sol”, a fost mesajul lui Marian Drăgulescu la finalul probei.

Veteranul în vârstă de 36 ani a câștigat și medalia de argint în finala probei de sărituri, în ultima zi a competiției, 23 aprilie, cu 14.733 de puncte. Aurul a fost obținut de rusul Artur Dalaloyan (14.933 puncte), iar medalia de bronz a fost adjudecată de ucraineanul Oleg Verniaiev, cu 14.649 de puncte.

Marian Drăgulescu a cucerit la Cluj a 31-a medalie din carieră și a depășit-o pe Nadia Comăneci la numărul de medalii câștigate la Campionatele Europene (10).

În finala probei de la bârnă, Cătălina Ponor, o altă sportivă promovată de K Cluj, a câștigat medalia de aur în finala probei de la bârnă, cu un punctaj excepțional de 14.566, argintul fiind obținut de olandeza Eythora Thorsdottir (14.066), iar medalia de bronz a fost adjudecată de românca Larisa Iordache, cu 13.966 de puncte.

VIDEO – Momentul Cătălinei Ponor din finala de la bârnă

Campionatele Europene de Gimnastică au fost găzduite de România după 60 ani și pentru prima dată la Cluj-Napoca.

Campionii promovații de K Cluj, Cătălina Ponor si Marian Drăgulescu, au dus România de trei ori pe podium.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *